Natuur en nacho’s bij Theetuin Eemnes

Ik had mijn moeder vorig jaar een aantal zelfgemaakte tegoedbonnen cadeau gegeven. Ze kon ze op elk moment uitgeven en het waren allemaal dingen die ze samen met mij kan doen, zoals een ijsje halen op mijn kosten of een massage krijgen. Deze vakantie gebruikte ze eindelijk de tegoedbon waar ik zelf het meest zin in had: een bezoekje aan de Theetuin in Eemnes.

Vroeger kwamen we hier vaak (wat wil je ook als het praktisch om de hoek is), maar de laatste keer dat ik er geweest was is alweer jaren geleden – zo lang geleden dat ik het me bijna niet kan herinneren. Ik wist waar het zat, fietste er wel eens langs en vrienden van me hebben er gewerkt, maar op de één of andere manier is het er nooit meer van gekomen. Tot deze vakantie dus. We sprongen op de fiets en vijf minuten later stonden we bij de ingang. Bij binnenkomst zie je gelijk al waarom het hier leuk is voor jong en oud: er lopen allerlei dieren vrij rond zoals konijnen en kippen (inclusief kuikens!), er is genoeg ruimte voor de kinderen om te spelen – bij de ingang staat zelfs een grote overdekte zandbak – en zo ver je kan kijken zie je groen. Bomen, bloemen, struiken, lieve tuinhuisjes en verborgen tafeltjes: het is er zeker niet leeg.

Als je naar binnen loopt kan je daar je bestelling plaatsen. Er hangt een kaart vol eten en drinken, je geeft door wat je wilt en krijgt je drinken en een pieper (als je warm eten hebt besteld) mee. Je mag zelf een plekje uitzoeken in de tuin, die erg groot is, dus er is genoeg keus en voor ieder wat wils. Wanneer je pieper afgaat (ben ik de enige die zich dan altijd een hoedje schrikt?) mag je je eten komen halen.
Mijn moeder en ik kozen ervoor om een portie nacho’s te delen, en dat was maar goed ook, want we kregen een heerlijk grote portie kruidige nacho’s met genoeg salsa en kaas. Daar heb ik helaas geen foto van, want het was op voordat we het doorhadden, zo lekker was het. We hebben ondertussen gezellig gekletst, want we hadden al lang niet meer zo’n moeder-dochter-uitje gedaan. Daarna zijn we nog even de rest van de theetuin gaan verkennen. De tuin is het hele jaar door open, en met slecht weer kan je lekker binnenzitten, want er is een groot overdekt gedeelte dat ook nog eens superleuk aangekleed is. Voor de dierenliefhebbers is er genoeg om te knuffelen, zoals het hangbuikzwijntje wat je op de foto ziet!

Kortom: een aanrader om eens gezellig met je moeder, vriendin, oma, zusje of wie dan ook heen te gaan als je een middagje vrij bent!
Het adres van de Theetuin is Meentweg 131, 3755 PD in Eemnes. Voor de lezers die niet echt in de buurt wonen; als je toevallig over de A27 rijdt en bij afslag Huizen bent, ben je er in een paar minuten.

Liefs, Laura

PS: Wat is jullie favoriete plekje om heen te gaan met je moeder/zus/vriendin/tante/ander persoon?